Ana içeriğe atla

2020/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda, olası COVID-19 salgınına yönelik gerekli önlemlerin alınması amacıyla, Üniversitemizde aşağıdaki tedbirlerin alınması ve uygulanması kararlaştırılmıştır.

1. Üniversitemizde 16 Mart (Pazartesi) 2020 Tarihinden başlamak üzere 3 hafta süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir.

2. Akademik ve idari personelden, rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürleri hariç olmak üzere 60 yaş üzerinde bulunanlar ile kronik hastalığı bulunanlar, engelli ve hamile olanlar idari izinli sayılacak, bunun dışındaki akademik ve idari personelin talep etmeleri halinde izinli sayılmaları hususu mazeretleri çerçevesinde rektörlüğümüzce değerlendirilecektir.

3. Akademik ve idari personelin önceden planlanmış olanlar dâhil tüm yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

4. Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb. önceden planlanmış olanlar dâhil tüm üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

5. Tüm lisansüstü öğrenciler de tatil kapsamında değerlendirilecektir.

6. Tüm öğrenciler (Türk ve yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca yaşayabilecekleri sorunlar hususunda üniversitemizce bilgilendirilecektir.

7. Yurt dışında olup ülkemize giriş yapacak olan akademik ve idari personel 14 gün idari izinli sayılacaktır. Yurtdışından gelenlerin idari izinli sayılması için birim amirlerine pasaport ibrazında bulunmaları zorunludur. Kişilerin idari izin sürelerini Sağlık Bakanlığının belirlediği şartlarda evlerinde geçirmesi gereklidir.

8. Mevlana veya Erasmus+ gibi değişim programı kapsamında yurtdışında olup dönecek olan öğrencilerin intibakları hususunda mağduriyet yaşamamaları için tedbirler üniversitelerin yetkili kurullarınca alınacak ve kişi özelinde değerlendirme yapılacaktır.

9. Yurtdışı yabancı dil eğitimi, Mevlana, proje tabanlı Mevlana programları ile ilgili çıkılan çağrılar iptal edilecektir.

İlave önlemler gündeme geldikçe üniversitemiz web sitesinden ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan duyurulmaya devam edilecektir.

Küresel anlamda risk oluşturan salgının en az zararla atlatılması, ihtiyaç duyulan önlemlere titizlikle uyulmasıyla mümkündür. Bu bağlamda yukarıda açıklanan tedbirlerin uygulanması önem arz etmektedir.