Ana içeriğe atla

2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ (KA-103) PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Üniversitemiz akademik personelinin Erasmus+ Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinde ders vermek üzere hareketlilikten faydalanabilmeleri için hibeli veya hibesiz başvurular  21 Ocaktan itibaren yapılabilecektir. 

Ders verme hareketliliğinden faydalanmak isteyen akademik personelimizin 21 Ocak 2019 ile 20 Şubat 2019 tarihleri arasında, kendi akademik birimlerindeki Erasmus+ Koordinatörüne başvurmaları gerekmektedir. 

DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ

 

  • Üniversitemiz akademik personelinin Erasmus+ programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinde ders vermek üzere hareketlilikten faydalanmaları ve hibe için başvuruda bulunmaları mümkündür.
  • Ders verme hareketliliğinden faydalanmak isteyen akademik personelimizin en son 20 Şubat 2019 tarihine kadar, kendi akademik birimlerindeki Erasmus+ Koordinatörüne başvurmaları gerekmektedir. Akademik birimlerimizdeki Erasmus+ Koordinatörleri Listesi için tıklayınız.
  • Başvurunun ders verilecek anlaşmalı üniversiteden alınmış davet mektupları ve Başvuru Formu ile birlikte yapılması gerekmektedir. Başvuru formunu tıklayarak indiriniz.

 

Önemli Tarihler

  • İlan başlangıç ve bitiş tarihi: 16 Ocak 2019 – 5 Şubat 2019
  • Erasmus+ Koordinatörlerine başvuru süresi: 21 Ocak 2019- 20 Şubat 2019
  • Erasmus+ Koordinatörlerinin Uluslararası Ofise Evrak teslimi için Başvuru son tarih: 21 Şubat 2019
  • Başvuruların değerlendirilmesi ve ilanı: 22 Şubat
  • İtiraz Süresi 22 Şubat 2019-1 Mart 2019

Bilindiği üzere, KA103 Projesi kapsamında, Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education; ECHE) sahibi bir yükseöğretim kurumunda ders vermekte olan bir akademik personelin başka bir ECHE sahibi Program ülkesinde kısa süreliğine ders vermesine ve bunun için hibeden faydalanmasına imkan sağlayan bir hareketlilik türüdür.

Ders verme hareketliliğinden istifade etmek ve hibeden faydalanabilmek için üniversitemiz ile söz konusu ülkelerin ECHE sahibi üniversitesi arasında bir anlaşma bulunması şarttır.

Söz konusu hareketlilikten faydalanacak akademik personelin faaliyeti gerçekleştireceği yükseköğretim kurumunda, en az 8 saat ders vermesi gerekmektedir.

Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyet olduğundan sadece ders verilen günler için hibe ödemesi yapılabilir. Bu nedenle Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Teaching - Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekir.

Faaliyet Süreleri Hareketlilikten yararlanacak personele en fazla 5 faaliyet günü ve 2 gün yol olmak üzere 7 günlük hibe ödemesi yapılması planlanmıştır. Ders verme hareketliliği için asgari süre 2 iş günüdür. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.

Personel ders verme hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya vermesi gerekenden daha az saat ders verdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Ders verme ile seyahatin aynı gün gerçekleşmesi halinde o gün için tek bir günlük hibe ödemesi yapılır. Ders verme ile seyahat ayrı gün olarak kabul edilmez.

Ders verme hareketliliğinden faydalanabilmek için üniversitemiz ile faaliyetin gerçekleştirileceği üniversite arasında bir kurumlararası anlaşma olması zorunludur. Üniversitemizin kurumlararası anlaşmalar listesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ders verme hareketliliği faaliyetini gerçekleştirmek istediğiniz üniversite, eğer anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden biri değilse, Üniversitemiz ile söz konusu üniversite arasında bir anlaşma sağlanması için, Uluslararası Ofisle irtibat halinde gerekli yazışma ve görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda başvurunuz önceliklendirilir.

BAŞVURU BELGELERİ:

  1. Başvuru formu. İndirmek için tıklayınız.
  2. Hareketliliğin gerçekleştirileceği yükseköğretim kurumundan alınan davet mektubu (Davet mektubunun içinde ya da ekinde verilecek olan ders ya da derslerin toplam saati ve hangi günlerde verileceği belirtilmelidir.)
  3. Dil belgesi (Dil belgesi zorunlu başvuru evrakları arasında yer almaz. Ancak dil bilgisinin gidecek personelin belirlenmesi esnasında önceliklendirilmesi Ulusal Ajans tarafından zorunlu tutulmaktadır.)

 

Yurt dışında eğitim/derece almış akademisyenlerin dil düzeyi ilave belge sunmadıkları takdirde 100 üzerinden 80 olarak kabul edilir. (Eğitim aldıkları dil ile ders verecekleri dilin aynı olması halinde)

 

Yurtdışında eğitim/derece almamış akademik personelin Dil bilgisi sunabilecekleri geçerliliği kabul edilen ulusal veya uluslararası yabancı dil belgesi üzerinden ölçülecektir. (YDS, e-YDS YÖKDİL, veya TOEFL gibi) Başvuru sırasında geçerli bir yabancı dil belgesi olmayan ve mutlaka bir belge sunmak isteyen akademik personel dilediği takdirde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenebilecek olan dil sınavına girebilir.

 

Başvuru Üniversitemizdeki tüm öğretim elemanlarına açıktır.

 

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Programa başvuran personel, kendi birimleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Bu ön değerlendirme sonucunda belirlenen adaylar her asil için mutlaka bir yedek aday da belirtilerek resmi yazıyla Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’ne gönderilir. Personel hareketliliğinden faydalanmak isteyen personelin seçiminde kullanılacak olan temel belge başvuru sırasında ilgili personelden talep edilmiş olan davet mektubudur. Seçim işlemi, başvuruda bulunan personel arasından, Üniversite Senatosunda belirlenen ve tüm personele eşit derecede uygulanabilecek nitelikte değerlendirme kriterleri kullanılarak gerçekleştirilir.

 

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ SEÇİM KRİTERLERİ

 

Başvuruların değerlendirilmesinde

  • İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir.  (+10)
  • Yabancı dil bilgisi önceliklendirilir. (+10)
  • Engelli personel önceliklendirilir. (+10)
  • Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir. (+10)
  • Daha önce Üniversitemizin herhangi bir anlaşması bulunmayan bir üniversiteyle Anlaşma imzalanmasını sağlayan akademik personel önceliklendirilir. (+10)
  • Başvuru sonuçlarının değerlendirilmesinde diğer şartların eşit olması halinde kıdemli akademisyenler önceliklendirilir. (+10)
  • Puanları eşit olan akademik personelimizin seçiminde akademik performans kriterleri ve hizmet yılı baz alınacaktır.

 

Önceliklendirme doğrudan hak kazanımı şeklinde değil değerlendirme esnasında 10 artı puan olarak uygulanmaktadır.

Her bölüm veya programdan ilana çıkılan dönem için en fazla 1 akademik personel hibelerden istifade edebilir.

Değerlendirmeler Üniversitemizin projeden alabileceği mali destek miktarı ile sınırlandırılmakta olduğundan her dönem, her bölüm veya programdan bir akademik personel ders verme hareketliliğinden istifade etmeyebilir.

Bazı bölümlerden başvuru olmaması halinde projedeki hibe miktarına da bağlı olarak, diğer bölüm veya programlardan yedekler asil listeye alınarak, hibenin daha verimli kullanılması hedeflenebilir.

Hareketlilikten makul bir nedenle vazgeçmek durumunda kalan başvurucuların daha sonraki başvurularda herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için bir dilekçeyle Uluslararası Ofise başvurmaları gerekmekte olup, bu durumda yedek listede sırada bulunan ilk kişi hak kazanmış olacaktır.

Personel hareketliliği faaliyetinin dönüş seyahat günü dâhil en son 30 Eylül 2019 tarihinde bitmiş olması gerekir. Sonraki güne sarkan faaliyetler için ödeme yapılamaz.

Başvuruların beklenenden ve hibe miktarından fazla olması halinde, Koordinatörlük tarafından belirlenen bir Komisyon, Koordinatörlük tarafından daha önceden belirlenip ilan edilen seçim kriterlerini dikkate alarak ve gerektiğinde mülakat yaparak hareketlilikten faydalanacak adayları belirleyebilir.

Mümkün olan en çok sayıda akademik personelin programdan faydalanmasını sağlamak amacıyla Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğümüzün aldığı karar uyarınca, seçilen bütün personele en fazla 7 günlük hibe verilir.

Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz.

Seyahat Hibe Miktarları Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı Avrupa Komisyonu’nun “Mesafe Hesaplayıcısı” kullanılarak hesaplanmaktadır. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en   

Akademik Personel istediği takdirde hibe almaksızın da faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir. Engelli Personel İçin İlave Hibe Erasmus+ programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.

Daha detaylı bilgi ve sorularınız için lütfen Uluslararası Ofisle irtibata geçiniz.

Uluslararası Ofis Telefonu: 596 48 97

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.